Hallo,

Ik ben momenteel aan het afstuderen binnen een organisatie en ben gevraagd te kijken hoe het opleidingsbeleid eruit moet komen te zien, wil het bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Het betreft hier een organisatie in de non-profit sector met om en nabij de 800 werknemers, waarvan een substantieel deel 'kenniswerkers' zijn.

Nu ben ik mij aan het verdiepen in verschillende literatuur wat betreft opleidingsbeleid (hrd), om zo het theoretisch kader vast te leggen. Op dit moment ben ik de facetten van kennismanagement aan het bestuderen en heb hier al enkele mooie theorieën uit weten te halen.

Mijn vraag is of er hier mensen zijn die hier ervaring mee hebben en mij eventueel kunnen vertellen welke theorieën hier eigenlijk niet mogen/kunnen missen. Andere tips over het maken van een opleidingsbeleid zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom!

Alvast bedankt,


Met vriendelijke groet,

Thijs

Aantal keer bekeken: 332

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Beste Thijs,

Al weer enige tijd geleden heb je een berichtje geplaatst over opleidingsbeleid op HRbase. Ik zie er helaas geen reacties onder staan. Hoe staat het met je opleidingsbeleid? Ben je er verder meegekomen? Ik ben nu bezig met het maken van een opleidingsbeleid voor de zorginstelling waar ik werk. Heb jij misschien een voorbeeld dat mij zou kunnen helpen? Ik zou er erg mee geholpen kunnen zijn.

Bij voorbaat dank!

Marieke

RSS