Gojibessen en havermout in de bedrijfskantine? Ruim 40 procent van de Nederlandse werknemers ziet dat wel zitten.

Ruim een vijfde van de werknemers vindt het juist onzin en wil niet dat er (meer) superfoods worden aangeboden in bedrijfsrestaurants. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Lunchen op de werkvloer’ van cateraar Eurest, uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1000 respondenten.

Superfoods

Vooral werknemers van 35 tot 44 jaar hebben meer behoefte aan meer keuze in superfoods in het bedrijfsrestaurant, zoals quinoa, havermout, gojibessen en chiazaad. “Zij eten thuis vaak andere voedingsmiddelen en willen die gewoonte op het werk kunnen voortzetten”, aldus Hans Gijsen, productmanager bij Eurest. Ruim 70 procent van de werknemers zegt dat het aanbod van nieuwere voedingsmiddelen heel beperkt of niet aanwezig is in bedrijfsrestaurants. Een vijfde geeft aan dat het er wel is, maar dat het aanbod uitgebreid mag worden.

Slechte lunch
Opvallend is dat 22 procent van de respondenten zegt zich minder goed te kunnen concentreren na een slechte lunch. 17 procent geeft aan niet minder productief te worden, maar zegt wel sneller geïrriteerd te zijn. Vooral vrouwen en jongeren (18-34 jaar) geven aan dat een slechte lunch een negatieve invloed heeft op hun werkdag.

Bron: MissetHoreca.nl

Aantal keer bekeken: 185

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Niet tegenstaande het feit dat Eurest een respectabele cateraar is, die op 'offertemaat' dan wel op basis van grootte; portommonne, ogen of maag van haar gasten ontbijt, lunch of diner serveert, is de weergave van de onderzoeksresultaten belabberd.

Voor diegenen die iets meer inzicht in evenwichtigheid zoeken http://www.hanzemag.nl/eetsprookjes-voedingstips/

RSS