Vanaf 1 januari 2011 zal de nieuwe werkkostenregeling in gaan.

Heb je informatie, tips en voorbeelddocumenten de nieuwe werkkostenregeling 2011, welke je wilt delen met 11.000+ mede HRbase leden?

+ Plaats deze dan (als reactie) onder dit bericht.


Denk hierbij aan een voorbeeldregeling of declaratieregelement.

Verwijs je naar een tool op een andere site? Vergeet dan de bronvermelding niet. (Voorbeeld Bron: HRbase)

Aantal keer bekeken: 446

Reacties op dit bericht

Hulp bij implementatie van de werkkostenregeling met de UNIT4 WKR-Overstapper

UNIT4 lanceert een software-onafhankelijk hulpmiddel voor implementatie van de werkkostenregeling: de UNIT4 WKR-Overstapper, te verkrijgen op www.wkroverstapper.nl.

In 2014 moet elke werkgever de overstap naar de werkkostenregeling hebben gemaakt. De nieuwe regelgeving is zeker niet ingewikkelder dan de oude. Toch blijven veel werkgevers huiverig om ermee aan de slag te gaan.

Download hier de gratis WKR white paper met daarin de weg naar implementatie:

· Stap 1: Kennis vergaren met een kennistraining via UNIT4 Academy
· Stap 2: Analyseren van de huidige arbeidsvoorwaarden
· Stap 3: Aanpassen van arbeidsvoorwaarden
· Stap 4: Inrichten van salaris- en financiële administratie
· Stap 5: Monitoren van de vrije ruimte

Stap 2, 3 en 4 zijn verwerkt in de UNIT4 WKR-Overstapper. In antwoorden op vier vragen leggen wij u wat de UNIT4 WKR-Overstapper voor u kan doen.

Vraag 1) Wat kan de UNIT4 WKR-Overstapper?
De UNIT4 WKR-Overstapper brengt in beeld wat de gevolgen van zijn van de WKR op uw arbeidskosten. Daarnaast geeft de UNIT4 WKR-Overstapper eenvoudige richtlijnen mee voor aanpassing van uw arbeidsvoorwaarden. Ook krijgt u een advies voor de inrichting van uw financiële en salarisadministratie, zodat u in staat wordt gesteld om de WKR daadwerkelijk toe te passen.

U hoeft geen klant of gebruiker te zijn van UNIT4. De UNIT4 WKR-Overstapper is software-onafhankelijk.

Vraag 2) Wat maakt de UNIT4 WKR-Overstapper uniek?
Wij leggen u kort en bondig in begrijpelijke taal uit wat u per arbeidsvoorwaarde uit uw administratie moet opzoeken. We laten u niet onnodig veel vragen beantwoorden of onnodig veel cijfers opzoeken. NaEuro 250ast de meting van financiële consequenties geven wij u eenvoudige mogelijkheden tot aanpassing van uw arbeidsvoorwaarden én u krijgt een advies voor de inrichting van uw administratie. Wij signaleren ook voor u in welke gevallen u een adviseur zou moeten raadplegen of het overleg met de Belastingdienst zou moeten zoeken. Kortom, alle ingrediënten om de overstap daadwerkelijk te kunnen maken.

Vraag 3) Hoe werkt de UNIT4 WKR-Overstapper?
U hoeft geen expert of specialist te zijn om te begrijpen hoe de UNIT4 WKR-Overstapper werkt. U doorloopt een werkproces waarbij u in begrijpelijke taal wordt gevraagd een aantal cijfers uit uw administratie in te voeren. Daarbij wordt uw gehele pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden doorlopen, maar alleen voor zover dat relevant is voor de toepassing van de WKR. Uw antwoorden leiden tot een rapportage waarin u kunt zien wat het financiële gevolg is van de overstap naar de WKR, bij gelijkblijvende arbeidsvoorwaarden.

Daarna maakt u de keuze of u de arbeidsvoorwaarden aanpast, eventueel met hulp van de richtlijnen die wij daarover hebben opgenomen. Na aanpassing van de arbeidsvoorwaarden kunt u eenvoudig nogmaals met de UNIT4 WKR-Overstapper in beeld brengen wat de financiële impact daarvan is.

Tot slot gebruikt u het advies voor inrichting van uw administratie om de noodzakelijke voorbereiding te doen in zowel de financiële als de salarisadministratie. Per 1 januari 2013 of 2014 stapt u dan over.

Vraag 4) Waar kan ik de WKR-Overstapper bestellen?
De UNIT4 WKR-Overstapper is te bestellen via www.wkroverstapper.nl voor Euro 250 per inhoudingsplichtige werkgever.

RSS