Ik zou voor onze organisatie graag de zichtbaarheid van HR binnen de organisatie willen vergroten. Wie heeft hier leuk en ludieke ideen voor of voorbeelden hoe je dit zelf hebt gedaan.

Alvast bedankt voor het meedenken,

groet, Ingeborg

Aantal keer bekeken: 804

Plaats een reactie

Reacties op dit bericht

Tja, vanuit welk gezichtspunt? Profileren als Business Partner (bottom up) of profileren als initiator van verbindende activiteiten voor alle medewerkers (wel met een inhoudelijke content om te voorkomen dat je gezien gaat worden als feestcommissie!).
In dat laatste geval geven Town Hall sessies goede mogelijkheden tot profilatie...

meer vanuit de rol als business partner denk ik, maar ook wel overall. Wat doet HR eigenlijk en wat betekent dit voor zowel medewerkers als management. Onze vestiging maakt deel uit van een wereldwijde organisatie, Town Hall sessies worden vooral gegeven door de hoofdvestiging in Zwitserland.

OK, wellicht het voortouw nemen en visie geven (in daartoe bestemde uitingen zoals intranet, interne nieuwsbrief etc.) over onderwerpen die vallen onder het kopje "onze organisatie is een "great Place to Work"... en vervolgens aangeven hoe HR daarin concrete voorstellen doet/concrete stappen zet. De trending topics die maatschappelijk besproken worden naar binnen halen/vertalen...wat betekenen deze voor onze organisatie?
Daaruit valt dan, vanuit een businesspartner gedachte, ook een langetermijn visie ten aanzien van het "Humnan Capital" te destilleren
Ook is het aardig om een collega buiten de HR functionaliteit te koppelen aan een HR collega; laten zien wat HR samen met deze collega heeft gedaan zoals het vorm geven van een interne carriere.

RSS