Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband vertelde deze zomer tijdens een zomeravondgesprek met het NRC dat hij na Atlanta (1996) iets veranderde op weg naar de gouden medailles. Pieter had een duidelijk doel voor ogen, nl de absolute top bereiken. Hij nam een besluit. Hij verzamelde een groep specialisten om zich heen die hem met elk vraagstuk konden helpen.

A spelers
Als je voor jezelf een doel hebt gesteld voor je carrière dan is de volgende stap het verzamelen van A spelers om je heen die jou verder brengen naar dat ultieme doel. A spelers geven jou energie en inspiratie en helpen jou bij het bereiken van jouw resultaat of groei.

Gouden plakken
Van den Hoogenband zocht de beste fysiotherapeut, de beste diëtist, de beste ontspanningsmethodes. Hij legde ook zijn oor te luister bij andere takken van sport. Met al deze kennis en expertise werd hij zelf een betere zwemmer en pakte die gouden plakken.

Waar haal je deze experts vandaan? Deze deskundigen zijn dichterbij dan je denkt en benader deze mensen vooral vanwege hun kennis en je zult merken dat zij jou graag helpen. Vraag rond, plaats een oproep en benader de beste die jij kent.

Zet vandaag de eerste stap
Zet die stip aan de horizon, bedenk wie jou daarbij kan helpen, benader deze A spelers en zet elke dag een stap in de richting van jouw doel. Vergeet niet te genieten van de reis hier naar toe. Pieter van den Hoogenband zwemt in een rechte lijn zo snel mogelijk naar de finish. De weg naar dit Olympisch succes zal voor hem geen rechte lijn zijn geweest.

Podcast
SimplyHappyatWork maakt elke donderdag een podcast over werkgeluk. Via Soundcloud podcast, iTunes podcasts en Google Podcasts met de zoekterm #onderwegnaarWerkgeluk beluister je mijn verhaal over A spelers in een team. Elke donderdag staat een nieuwe podcastshow voor je klaar.Simply Happy at Work is dé expert op het gebied van Werkgeluk.
De missie van Simply Happy at Work is "Nederland is 1 werkgelukvloer voor iedereen". Ben je nieuwsgierig? Mail dan naar info@simplyhappyatwork.nl

Aantal keer bekeken: 23

Plaats een reactie