Informatie:

Duurzaam ontwikkelen

Een groep voor HR of HRD professionals die zich bezig houden met 'duurzaam' leren en ontwikkelen.

Leden: 14
Laatste wijziging: 7 November 2012

Bijeenkomst Groen moet je doen

Vorige week was ik aanwezig bij een bijeenkomst geinitieerd door nvo2 met als doel het opzetten van een community: 'groen moet je doen'.'
Tot mijn verbazing was er zo weinig animo dat de bijeenkomst kosteloos werd aangeboden.
Ter plekke merkte ik dat er maar erg weinig HR/HRD professionals aanwezig waren, en dat de wel aanwezige deelnemers( ondernemers, coaches) lang bezig waren om met elkaar te bepalen wat nou precies verstaan wordt over 'duurzaam', 'groen' als het gaat om leren, ontwikkelen en HR aspecten. Leuke discussies, maar concrete resultaten bleven helaas uit.
Ik reed naar huis met veel vragen, onder andere of duurzaamheid een onderwerp is waar HR/HRD professionals zich mee bezig houden.

HR-forum

duurzaam talent ontwikkeling

Mijn interesse gaat uit naar hoe we in een maatschappij die continu verandert en organisaties die zich daaraan moeten aanpassen, om gaan met onze medewerkers. De jonge generatie bindt zich niet snel…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: duurzaam talent ontwikkeling

Begonnen door Sylvia Pors 19 Januari 2011.

Prikbord

Reactie van Caroline on 30 augustus 2010 at 4:55pm
Hallo Karin (ik denk dat jij dit bericht geplaatst hebt?) Ik merk hetzelfde. Raar genoeg is het invoeren van een MVO beleid vaak wel de mede-verantwoordelijkheid van een HR afdeling. Aan de andere kant vinden deze mensen vaak al dat ze al MVO bezig zijn en dat ze zich er daarom niet in hoeven te verdiepen. (Reacties uit diverse HR-netwerken). Voor onze relaties is het vaak wel een concreet onderwerp daarvoor hebben we met Duurzame Vacaturebank een LinkedIn groep opgericht: 'Duurzame Arbeidsorganisatie'. Ik nodig jullie van harte uit om hier lid van te worden. We zijn zelfs van zins om regelmatig Symposia rondom dit thema of een deelonderwerp te organiseren. Wie weet wat we met ons allen nog kunnen bijdragen op het gebied van maatschappelijk verantwoordelijkheid van organisaties. ;-)
Reactie van Herman Berk on 31 augustus 2010 at 11:39am
Dag collega's,

Ik heb me aangesloten bij deze groep omdat ik me bezig hou met duurzame loopbanen. Hoe zorgen we dat medewerkers van 17 tot 67 employable blijven, gezond, gewaardeerd en gemotiveerd. Hoe voorkomen we dat medewerkers rond hun 40e een burn-out krijgen en op hun 50e naar hun pensioen gaan verlangen en op hun 57e door hun werkgever eigenlijk als oud en ongewenst worden beschouwd. Dat klinkt somber, maar is, helaas, toch echt realiteit in veel grote organisaties.

Vooralsnog volg ik graag de discussies. Herman
Reactie van Inge Beckers on 15 oktober 2010 at 5:27pm
HR & MVO – Verbeter de wereld, begin bij jezelf!
dit is één van de workshops die gegeven wordt op het najaarsevent van het HR-communicatie Netwerk, op 8 november bij Seats2Meet in Utrecht.

René Ravestein laat je zien hoe nauw HR en MVO met elkaar verbonden zijn. Welke thema’s ze gemeen hebben, welke uitdagingen ze gemeen hebben. Verder hoe je duurzaam personeelsbeleid kunt borgen, met goed werkgeverschap én goed werknemerschap. Welke kansen biedt dit voor organisaties die kiezen voor duurzaam personeelsbeleid?

Interesse?
Bekijk het volledige programma van HR in 2011 - De onbegrensde organisatie (pdf)
Reactie van Petra van Rijn on 7 februari 2011 at 10:04pm
De jonge generatie is vooral op zoek naar zelfontplooiing. Als werkgever kun je daarop inspelen door hen voldoende mogelijkheden te bieden daarvoor, niet alleen in het werk maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld met een maatschappelijk leerprogramma. Medewerkers gaan daarbij een klus doen bij een maatschappelijke organisatie met de bedoeling hun eigen competenties aan te scherpen.
Reactie van Caroline on 8 februari 2011 at 3:03pm
Hallo Petra, Ik merk het ook. Er zijn diverse initiatieven geweest voor congressen, seminars en symposia. Altijd wordt er lauw gereageerd. Zelfs bij de meeste HR-mensen die zich bij ons aansluiten. Het meest frappante vond ik dat men zichzelf al duurzaam vond vanwege het beroep (HR-verantwoordelijke) dat men gekozen had. Alleen een paar echte koplopers reageren enthousiast: HR mensen werkzaam bij organisaties waar men begrijpt dat verandering een constante factor is en dat je dat ten goede doet voor je stakeholders ook in de interne organisatie. Hoorde pas van een relatie dat zij op dat niveau in een denktank zit met andere collega's van koploper bedrijven. Om maar positief af te sluiten ;-) Het is gelukkig ook een thema binnen het MVO -wereldje inmiddels. Ik ben benieuwd hoe de opkomst 8 maart is bij het congres HR-Agenda 2011: Nieuwe HR-strategieën voor Duurzaam Rendement: https://sites.google.com/site/duurzaamhrm/
Reactie van Herman Berk on 8 februari 2011 at 3:41pm
8 maart, daar moet ik nog even naar kijken. Maar eerlijk is eerlijk: ook ik merk dat duurzaamheid ondersneeuwt onder de urgentie van het dagelijks brood. Terwijl ik me erg bewust ben van de relatie tussen duurzaamheid en dagelijks brood op lange termijn.
Ik blijf graag volgen, en dank voor jullie reacties.
Reactie van Petra van Rijn on 8 februari 2011 at 3:47pm
Dag Caroline, dank voor je reactie. Als de meerwaarde van maatschappelijke verbinding voor werkgevers (en dus HR mensen) duidelijker wordt en daarmee de business case helder is er al veel gewonnen. Want maatschappelijk leren levert persoonlijke groei. Ook werkt het heel goed voor oudere werknemers (die dreigen overbodig te worden) en mensen die zijn of dreigen uit te vallen met burn out verschijnselen. Op mijn website www.in-volved.nl zijn wat meer voorbeelden te vinden van mensen die in de andere wereld van maatschappelijke organisaties durfden te stappen.

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van Duurzaam ontwikkelen om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (14)