Discussiegroep 'Overspoeld door schaarste?!

Informatie:

Discussiegroep 'Overspoeld door schaarste?!

 

Website: http://www.vandenbergtraining.nl/boek-overspoeld-door-schaarste.html
Leden: 62
Laatste wijziging: 27 Juli 2018

SPP: niet praten maar plannen!

 

In het boek 'Overspoeld door schaarste' worden zes trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vijftien personeelsgerelateerde acties die organisaties nu al inzetten beschreven, die hen in staat moeten stellen om in 2020 en daarna minstens zo goed als nu hun producten en diensten aan te kunnen bieden.

 

De eerste actie is de moeder aller actie, personeelsplanning. In het artikel Niet praten, maar gewoon plannen delen drie professionals hun ervaring met SPP. Er schijnt zijn ook een planningsparadox te zijn ................

 

Beste discussiegroepleden, wat gaat jullie makkelijk en moeilijk af bij SPP? Ik hoor het graag.

HR-forum

SPP, actie nr 1 . in het boek Overspoeld door schaarste

In het boek 'Overspoeld door schaarste' worden zes trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vijftien…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: gesprekkenboek., GROTE, Overspoeld, door, schaarste

Begonnen door Jacco van den Berg 21 Februari 2013.

Moet er echt iets gebeuren op de arbeidsmarkt?

Door ontgroening en vergrijzing neemt de beroepsbevolking in Nederland structureel af en menig organisatie vraag zich af waar zij in de toekomst hun medewerkers vandaan moeten halen. Of wordt in crisistijd de soep niet zo heet gedronken als zij…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: Training, Van, Berg, &, Advies

Begonnen door Jacco van den Berg 31 Januari 2013.

"ENORM TEKORT AAN TECHNISCH PERSONEEL: 63.000 VACATURES. 2 reacties

Grote technische bedrijven als ASML, VDL Group en Philips gaan actief in het buitenland personeel werven om de enorme tekorten aan technisch personeel in Nederland op te vangen. Met name de hightech-industrie in Brabant wil een gezamenlijke…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: &, Training, Advies, levensfasegericht, HR

Begonnen door Jacco van den Berg. Laatste reactie van Jacco van den Berg 8 Januari 2013.

Revival van de VUT of Vitale vijftigers? 2 reacties

Beste lezers, De SP wil dat de VUT weer wordt ingevoerd, zodat jongeren meer kans maken op een baan. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft dat donderdag voorgesteld in een rapport over het aanpakken van de jeugdwerkloosheid. Minister Lodewijk…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: gesprekkenboek., GROTE, Overspoeld, door, schaarste

Begonnen door Jacco van den Berg. Laatste reactie van Jacco van den Berg 3 December 2012.

Prikbord

Reactie van Jacco van den Berg on 19 juni 2012 at 4:48pm

Beste HRBase-sers,

Over 21 dagen verschijnt het boek Overspoeld door schaarste. Ontwikkelingen in de arbeidsmarkt eisen actie.

In dit door Jacco van den Berg en Richard Jongsma geschreven boek worden zes ontwikkelingen op de arbeidsmarkt beschreven en 15 personeelsgerelateerde acties toegelicht die organisaties in staat stellen om in 2020 net zo goed als nu hun produkten en diensten aan te kunnen bieden. Professionals van de Rabobank, Hanzehogeschool Groningen, BMC, Accenture, Cvites, Enexis, gemeente Rotterdam en Amsterdam, GGz Breburg, Politie Twente en Achmea schreven mee.

De komende twaalf maanden willen wij met jullie een discussie voeren, ideeen uitwisselen over vraagstukken op de arbeidsmarkt en jullie antwoorden hierop.

Sluit je aan bij deze groep en denk en doe met ons mee!

Jacco en Richard.

Reactie van Marco Prins on 20 juni 2012 at 4:16pm

Zeer interessant en vooral belangrijk (en onderschat) onderwerp... MKB Nederland had overigens ook van toegevoegde waarde kunnen zijn wellicht?

Reactie van Rita Geytenbeek on 20 juni 2012 at 5:35pm

Beste Jacco en Richard,
ik ben benieuwd naar jullie boek en verheug me op de komende discussie!
Rita Geytenbeek
NextHRM

Reactie van Jacco van den Berg on 20 juni 2012 at 5:35pm

Marco,

Bedankt voor je reactie en leuk dat je van de partij bent.

Wat bedoel je precies met 'MKB Nederland had overigens ook van toegevoegde waarde kunnen zijn wellicht?'

Hoor het graag.

Een fijne dag.

Jacco

Reactie van Cobi Sloof on 21 juni 2012 at 11:41am

Beste Jacco,

graag treed ik toe tot de discussiegroep. In ons werkveld, met name bij waterbeheer en funderingstechniek, blijft het moeilijk de mediors te vinden, ondanks de crisis. Ben danook zeer benieuwd naar de mening van collega's bij andere bedrijven en naar het boek.

Met vriendelijke groet,
Cobi

Reactie van Marco Prins on 22 juni 2012 at 10:17am

Hallo Jacco,

In jouw stukje noem je een aantal grote organisaties (Rabo, Enexis etc...) echter het MKB, waar ik bedrijven tot 250 medewerkers toe reken, krijgen hier nog meer mee te maken (of minimaal net zoveel). MKB Nederland als vertegenwoordiger van MKB Nederland, hoewel ik daar ook weer niet al te veel waarde aanhecht, had van toegevoegde waarde geweest. MKB bedrjiven en grote bedrijven zijn nu eenmaal min of meer 2 aparte werelden.

Vandaar mijn opmerking waarbij het woord wellicht te zwak is gekozen, maar bij een eerste reactie wil ik niet direct te ´brutaal´ zijn :-)!

Reactie van Jacco van den Berg on 22 juni 2012 at 10:39pm

Marco,

Hebbes, ik begrijp je en je hebt helemaal geljk. Is (of was ..........? het MKB niet altijd de motor van onze economie?

Alvast een goed weekend.

Jacco

Reactie van Richard Jongsma on 23 juni 2012 at 1:38am

Hallo Marco,

Ben het helemaal met je eens dat de invloed van schaarste voor het MKB naar verwachting (extra) groot zal zijn. Kan me zo voorstellen dat daar medewerkers gaan uitstromen de komende jaren die over veel ervaring beschikken en die meer dan 1 functie/taakgebieden uitoefenen binnen de onderneming. Vind daar maar eens een goede opvolg(st)er voor!! Jacco en ik hebben voor het boek bewust een aantal bedrijven uit diverse branches benaderd om hun knelpunten en concrete oplossingen in het boek te delen, om daarmee aan te tonen dat de 'uitdagingen' die schaarste met zich mee brengt voor (vrijwel) alle branches en sectoren zal gelden. Onze aanname hierbij was dat dit onderwerp weliswaar ook nadrukkelijk speelt binnen het MKB, maar dat veel kleine(re) ondernemingen momenteel bezig zijn met "overleven" in de huidige crisis, en door deze korte termijn overlevingsstrategie veelal nog niet bezig zijn met lange termijnoplossingen voor dit probleem. En die praktische oplossingen wilden we nu juist wel graag meenemen in het boek. Vandaar de aandacht voor grotere ondernemingen in ons boek (zij beschikken over een grotere stafafdeling en beleidsmakers die zich hier over kunnen buigen). Wellicht kan het MKB enkele van deze oplossingen adopteren.

Interessante toevoeging Marco. Ben erg benieuwd hoe de andere leden vandeze discussiegroep hierover denken (want ik stel me zo voor dat over het bovenstaande zeer verschillend gedacht kan worden). Jacco en ik zijn ons ervan bewust dat we wellicht niet alle onderwerpen hebben kunnen opnemen in het boek en alle invalshoeken hebben benaderd, vandaar dit forum op HRbase. Ben erg benieuwd.
Mijn vraag aan alle leden van dit forum is: welke specifieke uitdagingen brengt schaarste voor jouw branche/organisatie mee? Waar gaat het wringen? Hoe kunnen branches dit opvangen? Met welke vragen worstel je? Welke best practices zijn hier te delen?
Hoop uiteraard dat veel vakgenoten het boek Overspoeld door schaarste zullen lezen en we het boek vervolgens "levend" houden met discussies en het delen van kennsi en ervaring hier op HRbase!

Groeten, Richard Jongsma

Reactie van Jacco van den Berg on 26 juni 2012 at 9:06pm

Beste Hrbasers,

In de bijgaande link het artikel Oud is niet = out!
http://overduurzameinzetbaarheid.nl/achtergrond/oud-is-niet-out

Onze vragen:
- wat vinden jullie?
- hebben jullie, a la BMW best practices?

Sluit je aan mij onze discussiegroep en horen graag je reactie.
http://www.hrbase.nl/group/overspoeld-door-schaarste

Richard en ik horen het graag.

Een fijne dag verder.

Jacco

Reactie van Monique Quanjel on 27 juni 2012 at 1:33pm

Ik ben van mening dat werkgevers veel flexibeler en creatiever moeten worden om hun medewerkers zo lang mogelijk inzetbaar te houden; wij proberen ouderen zo lang mogelijk in dienst te houden door hen geleidelijk naar hun pensioen te laten groeien via deeltijdwerk. Wij huren pré-vutters in voor projectgebonden klussen, wij proberen vroegtijdig opvolging te organiseren zodat oude rot en nieuwe instroom een lange periode naast elkaar kunnen werken waardoor de één een geleidelijke afbouw van het werk heeft en de ander een geleidelijke opbouw. Lastiger is het om in onze organisatie (een bedrijf met veelal HBO/MBO+ functies) mensen binnen te halen die niet aan de start-kwalificaties kunnen voldoen. Dus als iemand daar tips voor heeft dan hoor ik dat graag!

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van Discussiegroep 'Overspoeld door schaarste?! om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (62)