Expertbloggers van HRbase

Ook expert(blogger) worden op/voor HRbase? Neem dan contact met ons op via hrbase@vakmedianet.nl.

Joost Schrage

Directeur/eigenaar Merken en Werken

Joost Schrage vindt de belofte het ondergeschoven kind van communicatie. Er wordt te veel beloofd, te weinig waargemaakt. In al zijn werkzaamheden de afgelopen jaren is dit zijn drijfveer. 

Na een loopbaan als adviseur bij Deloitte en Berenschot is hij overgestapt naar de beloftesector bij uitstek: de reclame.
Als communicatiestrateeg heeft hij voor vele organisaties (arbeidsmarkt)campagnes ontwikkeld, maar ook geconstateerd dat reclame meer gaat over het bedenken van beloftes dan het inlossen ervan. Sinds twee jaar is Joost, samen met Stephan Fellinger, actief in de De Zaak van Vertrouwen, bureau voor communicatie, reputatie en innovatie in een veranderende wereld.

Daarnaast is Joost lid van het Employer Brand Netwerk, jurylid van de Gouden Struis, marketingprijs in de podiumkunsten en bestuurslid van de Fietsersbond, belangenvereniging voor 13,5 miljoen fietsers in Nederland met ruim 35.000 leden.

Bekijk hier de berichten van Joost Schrage

Janneke Schenning

Human Resource Development

Drs. Janneke Schenning studeerde Organisatie Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Wetenschap en praktijk verbinden is wat ze graag doet. Ze is voormalig directeur van NVO2 (Nederlandse Vereniging voor Opleiden en Ontwikkelen). Vandaag de dag is ze werkzaam als directeur van   Schouten&Nelissen University. Ze is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de master opleidingen en de internationale trainers- en coachopleidingen. Haar fascinatie betreft management, organisatie ontwikkeling, verandermanagement en trainen en coachen. Ze lid van de raad van advies van TvOO (Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling).

Twitter: https://twitter.com/JSchenning

Linkedin: https://nl.linkedin.com/in/janneke-schenning-5161799/nl


Jan Jacob de Groot

Richtte in 1997 Trans Missie training & advies op.

Training en advisering rondom functioneren en beoordelen is één van zijn speerpunten. Hij beheert de website www.beoordelingstraining.nl waar hij zijn gedachten en ervaringen rondom de beoordelingscyclus deelt in blogs. Praktische voorbeelden worden aantrekkelijk gepresenteerd in video’s.  Hij begeleidt organisaties bij het vernieuwen van de beoordelingscyclus en bij de implementatie daarvan door workshops, trainingen en individuele coaching.

Hij heeft Bedrijfskunde en Juridische Bestuurswetenschappen gestudeerd aan de RuG en hij heeft de Postgraduate Opleiding Management Consultant (Vrije Universiteit) afgerond.


Arthur Hol Arthur Hol

(Praktisch) Arbeidsrecht

Arthur Hol (1969) is directeur van opleidingsbedrijf HRM College (www.hrmcollege.nl), van waaruit hij ondermeer workshops Goed Werkgeverschap/Dossiervorming in arbeidszaken, Reorganisatie, De Zieke Werknemer en Medezeggenschap verzorgt voor bedrijven, overheden en instellingen. Arthur is arbeidsrechtadvocaat bij De Koning Vergouwen advocaten in Amsterdam (www.dkva.nl), mediator en arbeidsorganisatie-psycholoog. Hij werkte als HRM'er bij Shell en KLM, als advocaat bij Boekel de Nerée, als management consultant bij KPMG en bij diverse organisaties als interim HR-manager. Van juni 2006 tot januari 2009 verzorgde hij de Intermediair PW advieslijn.

Bekijk de Berichten van Arthur Hol
Bekijk de HRbase pagina van Arthur Hol


Muriel Middeldorp

Muriel Middeldorp

(Praktisch) Arbeidsrecht

Muriel Middeldorp is ruim twintig jaar advocaat. Zij is partner bij Pot Jonker Seunke Advocaten NV en houdt zich uitsluitend bezig met arbeidsrecht. Zij werkt vooral voor werkgevers en beweegt zich in de zorg (ziekenhuizen en andere zorginstellingen), maar ook in de profitsector (beursgenoteerde ondernemingen).

Muriel Middeldorp heeft zowel in 2000 als in 2010 postdoctorale opleidingen arbeidsrecht (Grotius in Nijmegen en Pala in Amsterdam) gedaan en beide opleidingen cum laude afgerond.
Haar bijzondere belangstelling heeft de problematiek rond overgang van onderneming, maar zij is ook bedreven in conflicten met bestuurders en ondernemingsraden, weet veel van ziekteverzuim (en ontslag) en dan met name van de verslavingsproblematiek (en obesitas). En daarnaast doet zij veel "gewone" ontslagzaken. Muriel Middeldorp is bestuurder van een goede doelen stichting en griffier van het Scheidsgerecht Gezondheidszorg. Zij spreekt regelmatig op seminars en schrijft blogs over actuele onderwerpen.

Bekijk de Berichten van Muriel Middeldorp
Bekijk de HRbase pagina van Muriel MiddeldorpMarianne Schutten

Marianne Schutten

HR & bevlogenheid in organisaties

Drs. Marianne Schutten (1968) is oprichtster van Employee Dynamics, gespecialiseerd in bevlogenheid in organisaties. Zij studeerde Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en heeft een Engelse graad in Human Resource Management. Zij heeft meer dan zestien jaar ervaring op het gebied van Human Resource Management, Management Development en Leiderschapsontwikkeling. In haar loopbaan heeft zij verschillende functies bekleed waaronder directeur HRM, manager, trainer en adviseur. Ze heeft zowel in Nederland als in het buitenland in uiteenlopende branches gewerkt waaronder retail, industrie, zakelijke dienstverlening en FMCG. Zij is gespecialiseerd in bevlogenheid in organisaties en heeft in de afgelopen jaren succesvolle resultaten geboekt in het vergroten van bevlogenheid in organisaties en teams. Zij gelooft dat het sturen op bevlogenheid bij medewerkers een must is voor organisaties. Het wel of niet hebben van bevlogen medewerkers kan het verschil maken in het succes of falen van een bedrijf. HR kan hier een belangrijke strategische bijdrage leveren.

Bekijk de Berichten van Marianne Schutten
Bekijk de HRbase pagina van Marianne Schutten


Jacco van den Berg

Trainingen & Opleidingen
Jacco van den Berg Drs. Jacco van den Berg is oprichter van Van den Berg Training & Advies en partner van GRIP op leiderschap en oprichter discussiegroep Overspoeld door schaarste. Hij traint al meer dan vijftien jaar op het gebied van het performance- en competentiemanagement, MD, (loopbaan)coachen en leiderschapsontwikkeling. Over de onderwerpen werving en selectie, beoordelings- en functioneringsgesprekken, Persoonlijk OntwikkelingsPlan (POP)-gesprekken, coachen, 360°-feedback, leidinggeven, ziekteverzuim schreef hij vele boeken en artikelen. Hij is auteur van de boeken Overspoeld door schaarste, Het GROTE gesprekkenboek, Handboek Werving & Selectie, POP in Nederland, Professioneel coachen en Werving en Selectie in 100 vragen. Wekelijks levert hij een bijdrage aan de rubriek Verdien ik wel genoeg? in VolkskrantBanen en hij is columnist van de rubriek P&O op Rapport van het blad Personeelbeleid.


Bekijk de Berichten van Jacco van den Berg
Bekijk de HRbase pagina van Jacco van den Berg


Michel den Daas

WervingMichel den Daas

Directeur Eigenaar Consultant, Recruiter, personeel op MBO+ en HBO

 

Pienk, Office Professionals helpt organisaties beter te functioneren en meer omzet te genereren door personeel te leveren dat het verschil maakt.

Bekijk de Berichten van Michel den Daas
Bekijk de HRbase pagina van Michel den DaasGuido Heezen

ArbeidsmarktGuido Heezen
Oprichter van Effectory (specialist in medewerkersonderzoek), Customeyes (specialist in klantenonderzoek) en WUA! (specialist in het meten van web performance).
In het dagelijks leven werkzaam bij Effectory en spreker op bijeenkomsten, congressen en in bestuurskamers.

Bekijk de Berichten van Guido Heezen
Bekijk de HRbase pagina van Guido Heezen


 

Christianne van de Pas

HRM-van-de-toekomst


Christianne van de Pas is arbeids- en organisatiepsycholoog. Werkzaam in het bedrijfsleven sinds 1989: profit en non-profit, multinational en MKB. Brede praktijkervaring opgebouwd bij onder meer DSM, RoyalHaskoningDHV, Shell, Danone, Synthon, CBS en ProRail. Ervaring met begeleiding van complexe (internationale) reorganisaties en M&A’s, vormgeven aan strategie en HR-beleid, MD-ontwerp, trainingen coachend leidinggeven, individuele functioneringsproblematiek, (harmonisatie) arbeidsvoorwaarden, OR/COR/medezeggenschap, mobiliteit, outplacement, performance management, assessments en selectie. Passie voor de ontwikkeling van mens én organisatie. Specialisatie in verkennen en toepassen van zelfsturing. www.cvdpas.nl

 

Bekijk de Berichten van Christianne van de Pas
Bekijk de HRbase pagina van Christianne van de Pas


 

Stephan Corporaal

Wetenschap

Stephan Corporaal is onderzoeker bij Saxion en is bezig met een promotie-onderzoek over Generatie Y bij de Open Universiteit. Zijn doel is om wetenschap, praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden. Daarom besteedt hij veel tijd aan het bezoeken van organisaties en probeert hij met hen actuele wetenschappelijke inzichten te vertalen naar innovatieve, praktijkgerichte interventies. Dat levert onder meer veel prikkelende artikelen en blogs op over allerlei uitdagingen op HRM-gebied. De afgelopen jaren heeft hij zich gericht op de thema's als jonge medewerkers, de toegevoegde waarde van HRM en nieuwe manieren van werken en organiseren. Hij hoopt met zijn blogs veel discussie uit te lokken.

Bekijk de Berichten van Stephan Corporaal
Bekijk de HRbase pagina van Stephan Corporaal