De cao-onderhandelingen verlopen in 2008 vaak moeizaam en het aantal ultimatums dat de vakbonden dit jaar stellen na vastgelopen onderhandelingen ligt aanmerkelijk hoger dan voorgaande jaren. Maar toch slagen de bonden erin dichtbij de looneis van 3,5 procent uit te komen.

,,Vragen is bijna krijgen'', concludeert cao-coördinator Wilna Wind van de vakcentrale FNV. Dit jaar zijn tot nu toe 170 van de 656 af te sluiten cao's rondgekomen. Gemiddeld is de verhoging 3,3 procent. Maar gemakkelijk gaat het niet. ,,We moeten veel druk uitoefenen. Ondanks het feit dat de economie nog steeds goed gaat, verlopen de onderhandelingen vaak moeizaam.

Lees verder op IntermediairPW

Bron: ANP

Aantal keer bekeken: 42

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van Quintin on 13 juni 2008 at 2:05pm
Het aantal stakingen lijkt dit jaar de overhand te krijgen (of in ieder geval de media aandacht ervoor en de impact voor de burgers). Als altijd komen de looneisen op het moment dat de economie wat begint te vertragen. Kortom het moment waarop het voor de Nederlandse economie eigenlijk niet uitkomt. De inflatie maakt echter dat mensen, terecht, op zoek zijn naar compensatie. Het lijkt me echter veel gezonder dat op een andere manier aan te pakken. Denk bv. aan een maximering van de accijns op benzine. Nu gaan energie-kosten voor alle Nederlanders fors omhoog, dit heeft voor een zeer groot deel te maken met de accijns die erover wordt geheven. Pure inkomsten voor de overheid die Nederlands dan weer terugvragen via de loon-onderhandelingen.