Voorzichtig zetten we onze eerste schreden in het nieuwe jaar. Tussen de nieuwjaarswensen door vragen veel mensen zich af wat het jaar gaat brengen. Liever denk ik na over wat we zelf kunnen doen om de beweging die is ingezet, te versnellen. Sommigen noemen het ‘kantelen’ en anderen spreken over ‘the next level’. Welke benaming je ook kiest, centraal staat anders doen en loslaten.

In 2014 was er veel HR-buzz rondom bedrijven als Semco, Valve, Zappos en wat dichter bij huis: Voys Telecom en Buurtzorg Nederland. De non-hiërarchische werkwijze van deze organisaties, ook wel holacracy genoemd, wekt steeds meer interesse. De nieuwe deeleconomie wordt voortgestuwd door technologische vernuftigheden, denk hierbij aan diensten zoals Uber, Airbnb en Peerby. Mensen zien en voelen dat het allemaal anders gaat worden. De ‘nieuwe wereld’ spreekt bij steeds meer mensen tot de verbeelding. Toch zit er nog veel ruimte tussen tot de verbeelding spreken en er daadwerkelijk zelf mee aan de slag gaan.

Kansen door nieuwe wet- en regelgeving
Er staat zeker een heleboel te gebeuren komend jaar. HR kan lekker los op onderwerpen als WWZ, WKR, WMO, de Participatiewet en wat al niet meer. De vraag is: wat wordt jouw bijdrage hierin? Ga je in de modus ‘u vraagt wij draaien’ of ga je op zoek naar wat er binnen deze kaders nog meer mogelijk is? De invoering van al deze nieuwe wet- en regelgeving schept misschien wel de perfecte tijd om eens te kijken hoe het anders kan.

Denk aan kansen als: Ondersteuning van lokale overheden. Er komt enorm veel op het bordje van de lokale overheden te liggen. Misschien een idee om hen een reikende hand te bieden? Als we dan toch meer banen gaan creëren in het kader van de Participatiewet, waarom dan bijvoorbeeld niet meteen loskoppelen van klassieke functieprofielen en beloningssystemen?
Of kansen door flexibilisering. Als we in het kader van de WWZ meer op zoek gaan naar flexibilisering waarom niet eens een pilot draaien in de eigen organisatie? Door bijvoorbeeld een groot aantal van de vaste (kern)medewerkers de kans te bieden om als zelfstandige professional (ZZP) een bijdrage te leveren?

Spannend, misschien zelfs lastig. Echter niet onmogelijk! Als je goed om je heen kijkt zie je dat steeds meer mensen niet alleen inzien dat het anders moet, maar ook de daad bij het woord voegen.

Deel best practices
Ga mee in deze beweging en deel jouw verhalen, best practices en tips. Houd ze niet voor jezelf of je eigen community maar maak het juist openbaar. Wat mij betreft is er dan ook maar één goed voornemen; bedenk een idee om de wereld om je heen ten positieve te veranderen, deel het, en zet het om in actie! En als je denkt dat het toch geen zin heeft en je niet het verschil kan maken, denk dan terug aan de geniale woorden van Steve Jobs: ‘The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do’.

Ik wens je een gaaf ‘kanteljaar’.

Aantal keer bekeken: 747

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland