De aanpak van problemen op de arbeidsmarkt met de economische crisis 'duldt geen uitstel'.

Dat vindt demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). Begin maart wil de minister nog een brief aan de Tweede Kamer sturen over hoe het verder moet met het arbeidsmarktbeleid. Daarin zal volgens hem de nadruk komen te liggen op het verbeteren van de mobiliteit. Overtollig geworden werknemers moeten beter doorstromen naar ander werk en kunnen overstappen naar bedrijven en sectoren, zoals de zorg, waar de komende tijd wel meer vraag naar personeel is.

Dat maakte de CDA-bewindsman dinsdag duidelijk na een werkbezoek in het Overijsselse Hardenberg. Hij was bij een door werkgevers opgezet transfercentrum 'de Noaber', waar ontslagen personeel (tijdelijk) wordt bemiddeld naar ander werk in de regio en/of wordt bijgeschoold. Het project in Hardenberg spreekt Donner 'bijzonder aan'. Daarom laat hij zijn ambtenaren onderzoeken in hoeverre dit soort initiatieven binnen de huidige WW-regels opgezet kan worden. Zo'n onderzoek 'hoeft ook niet te wachten op een nieuw kabinet', stelde de minister.
Niet wachten

Donner wees erop dat de Tweede Kamerverkiezingen na de val van het kabinet Balkenende IV op 9 juni zijn. 'Dan volgt er nog een formatieperiode van een nieuw kabinet. Voor je het weet zijn we een half jaar verder en daar kunnen we niet op wachten.' Lees verder op penoactueel.nl.

Bron: P&O Actueel

Aantal keer bekeken: 73

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland