Ambulancepersoneel voert actie voor nieuwe cao

Het ambulancepersoneel in de regio Rotterdam voert vandaag actie voor een nieuwe cao. Ze zitten al acht maanden zonder cao.

Het ambulancepersoneel in de regio Rotterdam legt tussen 10.00 uur en 14.00 uur het werk neer. Dit doen ze uit protest tegen het uitblijven van een goed cao-voorstel van de werkgevers. De ambulances zullen alleen uitrukken bij spoedgevallen.

Cao-acties in hele land

In de loop van de week staakt ook het personeel van ambulancediensten in andere delen van het land. Dat doen ze niet voor het eerst: ambulancepersoneel voert al drie maanden actie voor een nieuwe cao. Volgens FNV-bestuurder Fred Seifert is het voor ambulancepersoneel “onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen”. Het ambulancepersoneel zit acht maanden zonder cao.

Dinsdag houdt de regio Utrecht een werkonderbreking en woensdag leggen Amsterdam en Den Helder het werk neer. Nijmegen en Haarlem staken op maandag 31 augustus een paar uur. (ANP)

Aantal keer bekeken: 82

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland