Zo aan het einde van het jaar wordt het tijd om weer de balans op te maken. Ook HRbase kan niet achterblijven. Het was een jaar waarin we de bezoekersaantallen, net als het jaar hiervoor, weer verder toe zagen nemen. Ook het aantal leden van onze community nam toe; daar zijn we blij mee! En het was een jaar waarin de leden onderling weer meer met elkaar van gedachten wisselden op ons platform voor en door HR-professionals; iets wat we van harte toejuichen. We willen alle leden dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage in 2016.

Veel aandacht voor wetten en regels

Maar natuurlijk mag ook hier het traditionele lijstje niet ontbreken. Wat hield de HR-professional bezig in 2016? En wat waren de best gelezen blogs op onze community voor en door HR-professionals?

Monetta Driessen beet op 5 januari het spits af op HRbase. Zij zette de HR-trends voor 2016 op een rij en kennelijk wilden alle leden het jaar goed beginnen: haar blog werd heel goed gelezen. Zo goed zelfs dat geen van de andere bloggers haar dit jaar nog evenaarden in bezoekersaantallen. Behalve enkele algemene ontwikkelingen zoals de flexibilsering van de arbeidsmarkt en de technologische ontwikkelingen, bespreekt ze in haar blog de HR-ontwikkelingen als talentmanagement en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast komen de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving uitgebreid aan bod.

Dat de wetten en regels de HR-professionals flink bezighouden blijkt ook uit de nummer 3 in de lijst: Prinsjesdag, de tien belangrijkste punten voor HR. In dit artikel zet arbeidsrechtadvocaat Stëffan de Jong helder uiteen wat het kabinet in petto heeft voor HR.

Behalve blogs over wet- en regelgeving zijn ook blogs over de dagelijkse HR-perikelen in trek. Jan Jacob de Groot vertelt wat je moet doen als een medewerker tijdens zijn beoordelingsgesprek in tranen uitbarst. Haal vooral geen water, is zijn advies. "Het onbedoelde signaal dat je afgeeft is dat emoties ongewenst zijn, dat je ze snel wilt stoppen of dat je het lastig vindt ermee om te gaan." Zijn blog is goed voor een tweede plek. 

Advocaat Muriel Middeldorp bespreekt in haar blog van van 16 november helder de uitspraken van de Hoge Raad over twee zaken over uitzending. En vooral de gevolgen voor alle ondernemingen die personeel ter beschikking stellen aan derden. Ook payrolling en contracting vallen onder uitzendwerk. Het houdt de HR-professional wel bezig, gelet op het aantal bezoekers.

Expertblogger Michel den Daas ten slotte kaart in zijn blog van 3 juni een onderwerp aan dat veel HRM'ers kennelijk aanspreekt. Hij zet uiteen waarom oudere werknemers zóveel voordelen bieden. Zo zijn ze minder ziek, ze hebben een beter arbeidsethos en bovendien zijn er volop financiële voordelen te behalen met 50-plussers. 

Dan hier de best gelezen blogs nog even op een rij.

HRM-trends en -ontwikkelingen 2016

Werknemer in tranen bij beoordelingsgesprek? Haal vooral geen water!

3 Prinsjesdag: de tien belangrijkste punten voor HR (Stëffan de Jong)

 Uitzending: ook detachering, contracting, payrolling! (Muriel Middeldorp)

5 Werkgevers zouden júist 50-plussers moeten willen! (Michel den Daas)

De redactie van HRbase wenst alle leden een gezond en gelukkig 2017!


Verantwoording
Deze top 5 is samengesteld op basis van Google Analytics, de betrouwbaarste tool voor dit soort analyses.

Aantal keer bekeken: 433

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland