De laatste (werk)dagen van 2017 zijn ook voor HRbase reden om terug te blikken. Een jaar waarin we elke maand tientallen nieuwe leden mochten verwelkomen, zodat de teller nu op maar liefst ruim 16.500 leden staat. Daar zijn we heel blij mee! We willen alle nieuwe leden dan ook hartelijk danken dat ze zich hebben aangesloten bij onze online community voor en door HR-professionals..

Ook zagen we dat afgelopen jaar steeds meer leden een bericht posten op HRbase, bijvoorbeeld  op het forum een vraag stelden aan collega’s, en oproep deden of een kwestie aansneden waar ze mee worstelden. En steeds waren er bereidwillige leden die hun hulp aanboden en de vragen beantwoordden. Hoe meer interactie, hoe beter. Ook zagen we in 2017 veel nieuwe gezichten blogs plaatsen op HRbase. Ook dat juichen we toe! We willen alle leden, bloggers, exertbloggers dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage dit jaar!

Enkele leden sprongen er in 2017 wel uit: zij plaatsten de meeste blogs op HRbase. De top 7 van 2017 ziet er als volgt uit:

1 Rob van Loenen
2 Michel den Daas
3 Evert Heintz
4 Muriel Middeldorp
5 Marleen Kukler
6 Jan Jacob de Groot
7 Ardienne Verhoeven

Enkele opvallende blogs

En welke berichten deden het (nog meer) goed op de site? Wat hield de HR-professional vooral bezig in 2017? We pikken er slechts enkele blogs uit.

Vooral de blogs aan het begin van het jaar met trends en veranderingen deden het goed, zo blijkt.

Zo zette Monetta Driessen op 2 januari de HR-trends voor 2017 op een rij. Kennelijk wilden alle leden het jaar goed beginnen: haar blog werd heel goed gelezen. Zo goed zelfs dat geen van de andere bloggers haar dit jaar nog evenaarden in bezoekersaantallen. Ook in 2016 flikte zij dit kunstje, dus we zijn benieuwd of ze deze traditie in 2018 kan voortzetten. Dat zou een mooie prestatie zijn. Behalve enkele algemene ontwikkelingen zoals de technologische ontwikkelingen en werkgeluk bespreekt ze in haar blog HR-ontwikkelingen als duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Daarnaast komen de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving uitgebreid aan bod.

Ook Else de Boer maakte meteen een goede start. Zij zette op 3 januari voor alle HR-leden de belangrijkste wetswijzigingen van het arbeidsrechtper 1 januari 2017 op een rij. Haar blog werd bijna net zo veel gelezen als dat van topscoorder Monetta Driessen.

Sowieso doen blogs over arbeidsrechtzaken het goed op HRbase. Zo wist arbeidsrechtadvocaat Muriel Middeldorp regelmatig veel lezers te trekken. Zo ook haar blog waarin zij beschrijft of het voor eigenrisicodragers (ERD) op grond van de Ziektewet wel verstandig is om te streven naar een beëindiging van de arbeidsovereenkomst? De ERD betaalt immers de lasten van een Ziektewetuitkering aan de werknemer, ook als die werknemer niet langer in dienst is. Wat is dan eigenlijk het voordeel van het doorsnijden van de arbeidsrechtelijke banden? 

Behalve blogs over wet- en regelgeving zijn ook blogs over de dagelijkse HR-perikelen in trek. Bijvoorbeeld hoe het komt dat het aanspreken op ongewenst gedrag vaak niet leidt tot verandering bij de medewerker? Dit is de vraag die Marianne Schutten stelde in haar blog van 12 januari. Een kwestie waar kennelijk veel HR-professionals veel mee worstelen, want haar blog werd veel gelezen. Ook de blogs van Jacco van den Berg over het nieuwe beoordelen trokken steeds veel bezoekers.

Ook de blogs van Michel den Daas deden het in 2017 goed op HRbase. Bijvoorbeeld zijn blog waarin hij stelt dat zelfsturende teams niet altijd een goed idee zijn. En Jan Jacob de Groot wist in 2017 ook veel bezoekers te trekken met zijn blog ‘Hoe vind je zelf dat het gaat?’ Dat is volgens hem de meest gevreesde openingszin in een beoordelingsgesprek.

Natuurlijk kunnen we zo nog wel even doorgaan met deze opsomming. (Het is maar een kort overzicht, en excuses als we iemand over het hoofd hebben gezien). In ieder geval willen we al onze leden en bloggers heel hartelijk danken voor hun inzet en hun mooie bijdragen. En dat we in 2018 maar weer zulke mooie blogs mogen verwelkomen! De redactie van HRbase wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2018! Tot ziens op HRbase!

Aantal keer bekeken: 356

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland