Managers die zich bezig houden met een vitaliteitsbeleid, waarbij ze zich richten op de ontwikkeling van vitaliteitsprogramma’s, staan voor een grote uitdaging. Momenteel worden er  tal van beweeg- en voeding interventies georganiseerd die tot op heden niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd.

De praktijk wijst uit dat 63% van de sportcoaches de basisprincipes niet begrijpen, 93% van de mensen haalt hun gezondheidsdoelstelling niet en sommige fysiotherapeuten, diëtisten etc. presteren ondermaats omdat ze hun kennis niet verder hebben ontwikkeld. Iedereen kent wel iemand die steeds weer het jo-jo effect ervaart, last heeft van de ziekte van croon, last heeft van hielspoor of allergieën, ze komen er maar niet van af en hebben al van alles geprobeerd.

Gezondheid wordt dan ook benaderd als een business. Het echte verschil wordt pas gemaakt zodra sportcoaches, fysiotherapeuten en diëtisten de kern van het probleem oplossen. Hart-en vaatziektes, een hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en stress, kan men voorkomen en bestrijden door een gezonde levensstijl te ontwikkelen, waarbij men zich richt op de kwaliteit van de voeding, beweeg en behandel protocollen.

De vraag is dus of er kwalitatieve diensten worden ingekocht op het gebied van beweging, voeding en blessurebehandeling. Dat een bedrijf miljoenen euro’s kan besparen door preventief te investeren in deze aspecten weten we nu wel, maar een bedrijf kan ook geld verliezen zodra het vitaliteitsprogramma ondermaats presteert.

Aantal keer bekeken: 246

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland