Enerverende week hebben we achter ons. Vol verbinding. Vol diversity. Eerst het ‘Celebrate Diversity’-Eurovisie Songfestival met veel aandacht voor de niet-vanzelfsprekendheid van ‘inclusion’. Vlak daarna Feyenoord-Rotterdam met een niet-vanzelfsprekend enorm groot feest, twee dagen lang. Hulde aan al die mensen op de achtergrond die hun ziel en zaligheid in de strijd gooien om dit soort successen tot stand te brengen, al dan niet professioneel. De mensen achter Team Ogene en Team Feyenoord: de achtergrond-pijlers voor ’t succes van het geheel, dat helemaal niet-vanzelfsprekend is.

Geen woorden maar daden
In de afgelopen periode vallen me meer en meer op de kracht van de verhalen zonder de gelikte slides en de eindeloze rij analytics en buzzwords. De verhalen die onomwonden en kwetsbaar hun spoor bij je achterlaten; ze reizen verder met je mee, met bijna voelbare impact op je eigen vervolg-handelingen. Ze zetten je in beweging, omdat ze je raken. Ze benoemen waar ’t over gaat. Ik wil er hier drie van noemen, drie van die cadeaus die de afgelopen weken op m’n pad kwamen. Ze behoeven alleen je aandacht, ze spreken voor zichzelf; de overeenkomst in de urgentie druipt er vanaf. Met boodschappen over diversity, inclusion en common sense: binnen bereik van ons allemaal.

Urgentie voor ons allen
Drie cadeaus met een urgente boodschap. Twee indrukwekkende dames, 2 en 3 mei live gezien op HR-congres in Vancouver. Voor beeld en geluid dat ’t dichtst in de buurt komt, zie hier Margaret Heffernan en zie hier Elizabeth Gilbert. Ten derde nog de prachtpost van Pete Burden. Mét commentaar van Gervase Bushe. Nog mooier dus. Gewoon even kijken. Doe er je voordeel mee. Daden kun je alleen maar Doen.

Christianne van de Pas biedt ondersteuning bij de introductie en ontwikkeling van meer zelfsturing binnen organisaties. In haar benadering staan verkennen en ontwerpen centraal. Voor informatie over haar verkenningsaanpak en kennismakings-workshops zie www.cvdpas.nl.

Aantal keer bekeken: 115

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland