Hoeveel vrouwen zitten er bij jou in het bedrijf in de top?

De laatste tijd bereiken mij steeds artikelen over het gemis aan vrouwen in de top. Feike Sijbesma heeft er een mooi en eerlijk interview over gegeven. Prof. dr. Mirjam Sent heeft er een college over gegeven, en ondertussen heb ik het idee dat iedereen instemmend knikt en vervolgens weer doet wat 'ie altijd deed; denken dat hij er allemaal echt wel rekening mee houdt, vrouwen hetzelfde betaalt als mannen, net zo goed vrouwen als mannen een kans geeft tijdens sollicitaties, enz. Maar ondertussen zeggen de cijfers iets anders.

Zelf ben ik een werkende moeder (waarom worden vaders geen werkende vaders genoemd maar zijn zij gewoon mannen, vraagt Mirjam Sent zich terecht af), en heb ik ook aardig wat vriendinnen met kinderen én een baan. Misschien veelal vrouwen die vastzitten in de oude rolverdeling tussen man en vrouw, 24 uur per week werken wel genoeg vinden met kleine kinderen, maar wel talent hebben. Veel talent. Maar dat niet optimaal weten te benutten, enerzijds doordat zij niet kunnen of willen doorgroeien naar die hogere functies omdat zij het aantal uren teveel vinden, anderzijds omdat voor hen het gezin op één komt en zij er vanuit gaan dat dat niet te combineren is.

Wat nou als werkgevers eens wat flexibeler zouden gaan denken; een dag in de week thuis werken, een avondje erbij, of twee parttimers voor één functie? Gewoon openstaan voor iets anders dan het gangbare. Als ze het urencriterium eens zouden schrappen in vacatureteksten en gewoon zouden kijken wat voor talent er op hen pad zou komen? De succesverhalen zijn er.

Dus werkgevers, doe eens gek in 2019, wees je bewust van wie en hoe je bent, sta eens open voor iets anders en zie wat voor moois het je brengt!

Aantal keer bekeken: 93

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland