Net teruggekeerd van een inspirerend gesprek. Een leidinggevende aan Talentmanagers van een grote Nederlandse bank schetste de opgave waarvoor zij zich als organisatie geplaatst zien. Er ontstaat een ‘war for talent’, met minder mensen moet er meer kwaliteit komen. De nieuwe generatie is veeleisend en onafhankelijk, zoekt uitdaging (is snel verveeld) en verplaatst zich gemakkelijk van organisatie naar organisatie.

De zaak is dan ook jonge talenten vast te houden, zich te laten ontwikkelen en tot sterke resultaten te brengen. Dit vraagt een andere aansturing dan voorheen. Er is veel binding nodig (want waarom zou je bij een bepaalde organisatie blijven werken?), en de talenten moeten ook doen wat je zegt.

Dit vergt sterke peoplemanagers met visie, die vanuit verbinding kunnen sturen en duidelijke, gerichte feedback kunnen gegeven. Zij kunnen hun visie uitdragen en inspireren, maar sluiten ook goed aan bij de visie van (in dit geval) het aankomend talent. Er is sprake van een faire uitruil qua waarden en inspanning. De leidinggevende maakt voorts deel uit van een keten. Hij/zij acteert vanuit het overkoepelend organisatieperspectief, bevordert de samenwerking met andere managers in de keten en beïnvloedt de omgeving , zoekt draagvlak en dwarsverbanden. De bestaande organisatiestructuren zullen veranderen en zich aanpassen aan de nieuwe wensen en eisen.

Interessant om hierop de anticiperen qua assessments!

Aantal keer bekeken: 156

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland