Energievreters
Hardnekkige verschijnselen vreten energie. Vanuit ecologische invalshoek zeer ongewenst. Liever zouden we minder burn-outs zien. Liever zouden we allemaal een ontspannen start maken in de aanloop naar onze plek in de maatschappij. ’t Is niet zo. Triggers deze week waren de berichten over het groeiend aantal burn-outs en het programma ‘de anti-pest-club’ dat een gerenommeerde prijs had gewonnen. Liever zou je die berichten helemaal niet zien. 

Bries-balans
Met al onze kennis uit alle windstreken op vele wetenschappelijke terreinen lukt ’t ons maar niet om de balans te vinden in het omgaan met onszelf en met elkaar. Op micro-niveau, laat staan op macro-niveau met de landen en culturen verder weg. De orkanen razen om ons heen en nog blijven we ruzie zoeken en ingewikkeld doen naar onze mede-mens. Bakken met energie die ’t kost om voor onszelf de balans (weer terug) te vinden en er gezamenlijk wat leukers van te maken. Een frisse bries geeft dynamiek genoeg, meer extremen hebben we niet nodig. 

Vragen en Geven: klimaatneutraal
Klimaatneutrale vaardigheden, daar hoeven we niet eens voor naar school, die kennen we toch allemaal? “Ik zie jou en ik vraag jou wat je nodig hebt om te kunnen bijdragen op een manier die bij jou past, en die je aankunt”. “Jij ziet mij en jij vraagt mij wat ik nodig heb om te kunnen bijdragen op een manier die bij mij past, en die ik aankan”. De balans vind je in het midden. En in dat midden is weinig plek voor burn-out en pesten. Heerlijk briesje daar.



Christianne van de Pas biedt ondersteuning bij de introductie en ontwikkeling van meer zelfsturing binnen organisaties. In haar benadering staan verkennen en ontwerpen centraal. Voor informatie over haar verkenningsaanpak en kennismakings-workshops zie www.cvdpas.nl.

Aantal keer bekeken: 151

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland