Ontslagvergoedingen pakken fors lager uit

De ontslagvergoeding voor werknemers is de afgelopen maanden fors gedaald door de nieuwe kantonrechtersformule. Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek door de Amsterdamse kantonrechter Fruytier.
Fruytier bekeek 154 dossiers van de Amsterdamse rechtbank uit de eerste vier maanden van 2009. Tachtig zaken leidden tot een ontslagvergoeding, gemiddeld bedroeg deze 27 duizend euro. Voor de nieuwe kantonrechtersformule in werking trad, lag het gemiddelde bedrag op 37 duizend euro. Een daling van bijna 30 procent.

De nieuwe kantonrechtersformule werd in januari ingevoerd, omdat rechters vonden dat werknemers vaak een hoge vergoeding kregen terwijl ze daarna weer snel bij een andere werkgever aan de slag konden. De regeling schoot zo zijn doel voorbij. Deze situatie is sinds de economische crisis compleet omgeslagen. Lees verder voor tips op hrpraktijk

Bron: David Davidson

Aantal keer bekeken: 75

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Reactie van drs. P.J.A.A. Wassen on 25 mei 2009 at 1:47pm
Zeker in tijden van recessie is dit geen slechte ontwikkeling. Het zou toch van de zotte zijn als omwille van een individu de levensvatbaarheid c.q. het voortsbestaan van een bedrijf in gevaar komt.

Nu nog iemand die opstaat om de loondoorbetaling bij ziekte van 104 weken naar 6 weken te reduceren en dan zullen bedrijven zelfs weer mensen durven aan te nemen en wordt de Nederlandse arbeidsmarkt ook weer interessant voor Europese bedrijven.