'Ja!'
Zó verschillend en toch in één ruimte bij elkaar: de directeuren van 7 Nederlandse bedrijven. Er was weinig voor nodig om van ieder van hen ‘ja!’ te horen. ‘Ja ik heb interesse en ik wil deelnemen!’ Deelnemen aan een netwerk over zelfsturing en zelforganisatie, waarbij ‘delen en leren’ centraal staan. Bij onze 1e meeting eind november jl. vloog de tijd door onze vingers: ieder z’n eigen verhaal over starten met zelfsturing. Daar hadden we al een boek over kunnen schrijven. Tjonge wat een lef en een nieuwsgierigheid. Zonder schroom vertellen over de afslagen die ze hadden genomen, met alle hobbels en kuilen die ze daarbij tegenkwamen. Het delen en leren was begonnen, vanaf minuut 1.

Bron voor vervolg
De verschillen tussen de bedrijven leken bijzaak bij het gedeelde ideaal: je mensen zoveel mogelijk aan het stuur laten staan van hun eigen werk. Gelijkwaardige verhoudingen, Geluk, Zelf besluiten nemen, Zelf met voorstellen komen: een greep uit het krachtenveld en de dynamiek die ze nastreven. Afgelopen week hadden we onze 2e meeting. Een brown paper vol met thema’s die weerbarstig blijken in de praktijk. Opnieuw veel raakpunten. Bron voor nog veel delen en leren. Ons avontuur gaat voort. We stappen door op een manier die verdacht veel lijkt op starten met zelfsturing: gewoon dóen. Zonder dat we nog precies weten welke vorm ons het beste dient, mét het vertrouwen dat die vorm wel ontstaat op de best passende manier. Hogere school voor ‘loslaten’.

Interesse voor ‘t Netwerk? Zie deze webpagina voor de huidige deelnemers.

Wordt vervolgd!

Christianne van de Pas biedt ondersteuning bij de introductie en ontwikkeling van (meer) zelfsturing binnen organisaties. In haar benadering staan verkennen en ontwerpen centraal. Voor meer informatie over haar verkenningsaanpak en kennismakings-workshops zie www.cvdpas.nl.

Aantal keer bekeken: 470

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland