OR's multinationals tegen hervorming ontslagrecht

De Stichting MultiNationale Ondernemingsradenoverleg (MNO) roept minister Asscher in een brief op om de arbeidsmarkt niet te hervormen. Volgens de or's leiden de ingrepen tot slecht werkgeverschap.

"Het voornemen het ontslagrecht te versoepelen en de WW te bekorten, heeft bij zowel werknemers en werkgevers al eerder tot veel beroering geleid. De onrust en onzekerheid die dit veroorzaakt, werkt contraproductief in deze zwakke economische periode", schrijft MNO.

Volgens MNO leidt hervorming van de arbeidsmarkt tot slecht werkgeverschap omdat werkgevers minder geneigd zijn te investeren in hun personeel en te streven naar duurzame inzetbaarheid. "De plannen van de regering dragen in onze ogen niet bij in het aangaan van een duurzame arbeidsrelatie naar Rheinlandsmodel en brengen werkgevers in de verleiding om een minder goed personeelsbeleid te voeren en hun goed werkgeverschap te verwaarlozen. De zo ontstaande situatie brengt oppervlakkigheid teweeg in de arbeidsrelaties en zal ten koste gaan van de arbeidsproductiviteit van de Nederlandse werknemer en daarmee ten koste van de concurrentiepositie van ons land."

Bovendien zet het voorgenomen regeringsbeleid de deur wagenwijd open om hoogwaardig, duurder betaald werk vanuit Nederland naar lage lonen landen te verplaatsen waardoor de werkeloosheid nog sneller zal toenemen, aldus de or's.

(Bron: orinformatie.nl)

Aantal keer bekeken: 216

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland