Shell verslaat Rabobank als populairste werkgever

Vraag een Nederlandse werknemer waar hij wil werken, en de kans is groot dat hij Shell zegt. Na vier jaar heeft de oliemaatschappij Rabobank van de eerste plaats van meest populaire werkgevers verstoten.

Dit blijkt uit de meest recente gegevens van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van onderzoeksbureau Intelligence Group, afgenomen onder 10.912 personen uit de (potentiële) Nederlandse beroepsbevolking in 2012.

De Rabobank staat nu tweede binnen de ranking van meest favoriete werkgevers van Nederland, met in zijn kielzog de politie en KLM. Philips, tot 2008 de populairste van Nederland, staat nu op de zesde plaats.

Apple staat voor het eerst in de top tien en is daarmee voor de Nederlandse beroepsbevolking een meer begerenswaardige werkgever dan Microsoft en Google.

Verschuivingen in de lijst met favoriete werkgevers kunnen niet alleen worden verklaard door de woelige economische tijden, zegt Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group. “Reorganisaties en ontslaggolven zijn niet per definitie meer een verklaring voor een daling in populariteit aangezien ze voor nagenoeg alle werkgevers gelden. De manier waarop je dit communiceert wel. Employer branding, arbeidsmarktcommunicatie en strategische HR krijgen meer impact op de populariteit terwijl bedrijven die recruitment outsourcen de zure druiven hiervan moeten proeven.”

Aantal keer bekeken: 217

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland