Het Ministerie van SZW heeft afgelopen december bekend gemaakt dat de subsidie voor loopbaancoaching die al eerder voor een beperkte beroepsgroep beschikbaar was, verruimd wordt naar alle werkenden van 45 jaar en ouder. Het is fantastisch dat op die wijze Duurzame Inzetbaarheid gestimuleerd kan worden. Natuurlijk totdat de pot op, maar er zit gelukkig vrij veel in. Wij van OnzeCoach hebben er vanzelfsprekend ook een mooi, landelijk aanbod van gemaakt, maar dat terzijde.

Wat we wel heel erg jammer vinden, is dat - zoals heel vaak gebeurt- coaching wordt verward met advies. Ook door coaches, overigens. Hoeveel mensen zijn er niet die zich coach noemen en die eigenlijk adviseur zijn? Google eens op businesscoach en de adviezen vliegen je om de oren. We kunnen als serieuze coachbranche wel blijven roepen dat we niet zo van de adviezen zijn, maar als zelfs de overheid in zo’n grote campagne onze diensten aanprijst als advies, is het water naar de zee dragen.

Juist als het gaat om Duurzame Inzetbaarheid, is het zo belangrijk dat werknemers ook geen advies verwachten. Het is essentieel zelf aan het roer te gaan staan en de eigen koers te bepalen. Advies kun je terzijde leggen, maar waar je zelf op bent gekomen met behulp van je coach, neem je serieus. En daarop wil je actie ondernemen. Juist zoals de overheid het wil.

Laten we het daarom gewoon gratis loopbaancoaching noemen. OK?

Annette van Engelen is directeur van OnzeCoach, coachpoolbeheer. Met een pool van ruim 70 coaches is OnzeCoach single supplier in coaching voor een groeiend aantal toonaangevende organisaties

Aantal keer bekeken: 474

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland