Weg met de vooroordelen. Neem hoogbejaarde veertigers aan!

50 is het nieuwe 40. 65 is het nieuwe 45. En dan heb ik het over leeftijd. Doordat we langer en in relatief goede gezondheid leven schuift de leeftijdsgrens waarop we ‘echt’ oud zijn op. We voelen ons jonger dan we zijn en gedragen ons ook zo.

40 jaar en hoogbejaard
Toch gaat dit niet op, op de arbeidsmarkt. Daar ben je met 40 wel zo’n beetje hoogbejaard. Werkgevers willen immers goedkope en wendbare jonkies. Die zijn ook nog lekker kneedbaar en nog niet ingedut. Tja, de vooroordelen over ‘oudere’ medewerkers zijn talrijk. En dat begint niet pas bij vijftig. Nee, dan is opeens 40 het nieuwe vijftig….

Blijf zitten waar je zit
Oudere werknemers komen, eenmaal werkloos, moeilijker aan een nieuwe baan. En dat maakt 45-plussers angstig om van baan te wisselen. Voor 45-plussers geldt het adagium ‘blijf zitten waar je zit en verroer je niet’. Nu weet je immers wat je hebt. Waarom zou je een risicovolle overstap naar een nieuwe werkgever maken, waar je ook weer onderaan begint op de ‘respectladder’?
Op 23 maart meldde het CBS maar weer eens dat 45-plussers relatief weinig van beroep of baan wisselen. Geen nieuws, maar wel doodzonde natuurlijk. Daar zijn (Nederlandse) organisaties niet bij gebaat. Niet alleen vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, maar zeker ook door de kennis en de ervaring die 45-plussers meenemen.

In vier dagen net zo productief als in vijf
En duur? Afgelopen week stond in het AD het bericht dat het inkomen van Nederlandse werkenden piekt rond hun veertigste. En dat had zelfs CBS-onderzoeker Peter Hein van Mulligen niet verwacht. Die verwachtte de afvlakking pas rond het vijftigste levensjaar…. Overigens is deze afvlakking vooral het gevolg van het feit dat veertigers minder uren gaan werken. Voor werkgevers geldt in ieder geval dat ze er geen duurdere medewerker bij krijgen. Tenzij ze voor die parttime uren natuurlijk een extra medewerker moeten aannemen.

Maar iets in mij zegt dat dat niet vaak gebeurt. We zijn immers in 4 dagen net zo productief als in vijf dagen. Dat bleek bijvoorbeeld uit Nieuw Zeelands-onderzoek. En niet alleen dat: met vier dagen werken ervaren we minder stress en zijn we meer betrokken. Volgens Dr. Danielle Forshee zijn deze resultaten niet verrassend. Zij stelt dat onze hersenen niet gemaakt zijn om veertig uur per week te concentreren op werk.

Weg met de vooroordelen
Dus…minder uren werken en net zo productief. En door minder uren te werken zijn veertigers ook niet duurder. Weer een extra argument om veertigers als nieuwe medewerkers te omarmen en leeftijdsdiscriminatie vaarwel te zeggen. Zo’n hardnekkig vooroordeel over die krasse knarren is echter niet zomaar verdwenen.

Tot dat dat wel zo is, hou ik vast aan de gedachte dat 40 het nieuwe dertig is :-)

Marco Hendrikse is Head of content bij GITP/PiCompany

Aantal keer bekeken: 1566

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland