Winnaar oudejaarsloterij stopt meteen met werken

Wint een werknemer van u een miljoen in de oudejaarsloterij? Grote kans dat u na de jaarwisseling meteen op zoek moet naar een nieuwe kracht.

Het winnen van een miljoenenbedrag in bijvoorbeeld de oudejaarsloterij is voor een op de vijf Nederlanders reden om direct te stoppen met werken. Dat blijkt uit onderzoek van ING onder ruim duizend Nederlanders. Wie een dergelijke prijs winst, kiest er verder vaak voor om schulden af te lossen en om op vakantie te gaan. Ook een nieuwe auto staat hoog op het verlanglijstje.

Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat iemand van 45 jaar nooit meer hoeft te werken wanneer er een miljoen wordt bijgeschreven op de bankrekening. ING waarschuwt dat wie stopt met werken altijd vakantie heeft, met het daarbij behorende uitgavenpatroon. Ook wordt er dan geen pensioen meer opgebouwd.

Van de ondervraagden is meer dan de helft dit jaar van plan mee te doen aan de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Maar slechts weinigen van hen weten hoe klein de kans op de hoofdprijs eigenlijk is. Slechts vier procent wist bij benadering juist in te schatten dat de kans op de hoofdprijs tussen de één op vier en vijf miljoen ligt.

Bij het winnen van de prijs is overigens niet iedereen even happig om het door te vertellen. Naaste familie als ouders en kinderen krijgen het in 90 procent van de gevallen nog wel te horen. Verdere familie, vrienden en collega’s horen veel minder vaak dat er iets te vieren valt. Vaak uit angst voor opdringerigheid, afgunst of hoge verwachtingen.

Ruim drie op de tien zou na het winnen van een miljoenenbedrag een financieel adviseur inschakelen om slim met het nieuwe vermogen om te kunnen gaan. (ANP)

Aantal keer bekeken: 309

Laat een reactie achter

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland