Jeroen
  • Man
  • Strijen
  • Nederland
  • 100-249
Deze content delen

De contacten van Jeroen

  • Michel den Daas
  • Boudewijn van Achter
  • Annemarie

Jeroen's HR berichten

Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk
7 reacties

In het contract van mijn vrouw staat dat pensioenopbouw geregeld wordt vanuit het bedrijf. Als P&O-er weet ik dat dit standaard gaat als een nieuwe medewerker wordt ingevoerd, dus appeltje-eitje…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: CAO, werkgever, tussenpersoon, arbeidsvoorwaarde, opbouw

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Jeroen 8 April 2014.

Sollicitatieperikelen

In navolging op het topic ‘HRM-ers kunnen niet recruiten’ post ik een blog over mijn sollicitatieperikelen. Ik opperde immers dat jullie zelf voor de gein eens 5 brieven moest schrijven en daar de…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: HR, communicatie, recruitment, online, werk

Gestart op 7 Oktober 2010

Hoogte salaris
1 reactie

Even klankborden:Ik ben momenteel werkzoekend en loop tegen een wederkerig probleem aan: mijn salaris. Ik ben 35 jaar, heb een HBO en WO-opleiding en ongeveer 10 jaar werkervaring in verschillende…Lees verder

Lees meer HR artikelen over: salaris

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Marina Lauer 11 September 2010.

 

De pagina van Jeroen

Laatste wijziging

Jeroen heeft gereageerd op Jeannette Beentjes's HR bericht 'Recruitment: alles in één hand?'
"Inkoop op de achtergrond betrekken. HR in de lead. Een beetje HR-afdeling kent de markt, de organisatie en de wensen. HR kan zelf ook wel inschatten wat vast/flexibel is/moet zijn. Anticiperen is de helft van je winst. Als HR een budget heeft om mee…"
19 Juni 2015
Jeroen heeft gereageerd op Margreet R's HR bericht 'Onbetaald verlof voor 3 jaar ivm PhD'
"Hi Margreet, Kan me voorstellen dat je je vereerd voelt: 3 jaar is nogal niet wat (los van dat waardering altijd nog minder wordt uitgesproken dan onderwaardering)! Wat een goede oplossing trouwens: wie weet wat de komende jaren gaat brengen! Groet,…"
13 Mei 2015
Jeroen heeft gereageerd op Margreet R's HR bericht 'Onbetaald verlof voor 3 jaar ivm PhD'
"Hoi Margreet, Even voor de volledigheid: wat is het uiteindelijk geworden? Daarbij vraag ik me ook af hoe de betreffende mw'ster er zelf in staat: wat denkt zij eigenlijk? Erg tof als je wg'er zo over je denkt (!), maar in hoeverre is dat…"
13 Mei 2015
Het HRbase profiel van Jeroen is gewijzigd
13 Mei 2015
Jeroen heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Kan een 'slotje' op: pensioenregeling lijkt erdoor te zijn. Even wachten op de aanmelding en de documenten die mee worden gestuurd. Dank voor alle reacties!"
8 April 2014
Jeroen heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Sja, dat is inderdaad een moeilijk. Althans, het wordt in mijn optiek moeilijk gemaakt. Het bedrijf heeft andere bedrijven overgenomen en deze medewerkers hebben wel een pensioenregeling, incluis afdracht. Het lijkt er dus op dat nieuwe medewerkers…"
25 Maart 2014
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Het is een kwestie van bewijslast. Als er geen premie wordt ingehouden (zie ook Susanna), heb je alleen de pensioentoezegging. Ik ben geen jurist, maar een tekst in de zin van "kan worden aangeboden" is naar mijn mening (nog) geen (harde)…"
25 Maart 2014
Jeroen heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Hoi Susanna, Nee, dit gebeurt helaas niet. De salarisstroken laten geen afdracht van pensioenpremie zien."
25 Maart 2014
Jeroen heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Hoi Rudd, Die toezegging is er: in het contract staat vermeld dat een pensioenregeling 'kan worden aangeboden'. Dit klinkt erg vaag (wordt het nu wel/niet aangeboden) en hierop heeft HR geen eenduidig antwoord. Enerzijds is het niet…"
25 Maart 2014
Susanna heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Wat in ieder geval belangrijk is: draagt zij zelf ook bij aan de pensioenpremie? Dat moet uit de salarisstrook blijken. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand bij pensioendatum erachter kwam dat er wel premie was betaald (bewijs: alle loonstroken…"
25 Maart 2014
Ruud van Gerrevink heeft gereageerd op Jeroen's HR bericht 'Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk'
"Als er een pensioentoezegging is (en je stelt dat dit het geval is), dan is er een pensioen. Ongeacht de staat van de pensioenadministratie. Als het bedrijf de premie niet betaalt of de aanmelding niet goed regelt, dan moeten zij nog steeds het…"
24 Maart 2014
HR-bericht van Jeroen

Pensioen: wel op papier, niet in de praktijk

In het contract van mijn vrouw staat dat pensioenopbouw geregeld wordt vanuit het bedrijf. Als P&O-er weet ik dat dit standaard gaat als een nieuwe medewerker wordt ingevoerd, dus appeltje-eitje zou je zeggen. Dit, mits zij er vanaf ziet. Dat heeft zij nooit gedaan.Ze wordt nu al maanden van het kastje naar de muur gestuurd: HR zegt dat ze wel is aangemeld via een tussenpersoon. Bij navraag bij deze persoon is duidelijk geworden dat de werkgever te klein (?) wordt bevonden door de…Bekijk meer
20 Maart 2014
Jeroen heeft gereageerd op Annemarie's HR bericht 'Uitzondbureau/ pay roll in Edinburgh of omgeving'
"Hoi Annemarie, Dat is een beetje brede vraag: de hele uitzendmarkt/payrollmarkt is nog gespecificeerd. Ik werk regelmatig met Ierse/Engelse/Schotse uitzenders en los van prima werk zijn het sowieso heel andersoortige bedrijven (agressiever) dan de…"
11 Maart 2014
Jeroen heeft gereageerd op Sonja Scholtss HR nieuwsitem 'We hebben echt geen tijd om nieuwe mensen in te werken....'
"'Op zich begrijpbaar'... toen raakte je me kwijt. Wat is er begrijpbaar aan? Druk, soit. Deze zeitgeist, soit. Maar geen tijd om iemand in te werken? Onbegrijpelijk... Je moet als organisatie toch slimmer zijn dan dat en flexibeler (dan…"
4 Juli 2013
Jeroen heeft gereageerd op Herman Roovers's HR bericht 'Paarden assessment als paardenmiddel?'
"Herman, Dank voor het me attenderen op je ervaring, super. Goed te lezen dat je een positieve ervaring hebt gehad (of zoals je zelf al stelt: fascinerend)!"
23 Mei 2013
Jeroen deelde Mark Idzingas blogbijdrage op Twitter
7 Mei 2013

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
Atlantic Marine Service
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
100-249
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Industrie/Productie
Functie
HR Manager/Hoofd P&O
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
Crewing Manager / HR Adviseur
Is dit een leidinggevende functie?
Ja 1-10 personen

HR Berichten van Jeroen

Social media: welke is het effectiefst?

Wij willen meer gebruik maken van Social media als recruiters: om niet met 'hagel'te schieten willen we eerst kritisch kijken naar wat voor ons werkt opdat we het maximale uit de inzet van deze instrumenten kunnen halen. Terzijde: ik werk bij een recruitmentbureau voor de olie- en gasindustrie en wij werken vooral in deze niche op functies vanaf 70k+. Onze doelgroep (hoger opgeleide ingenieurs) is enerzijds een grote groep ervaren mensen en anderzijds een hoop mensen die net hun studie…

Lees verder

Geplaatst op 22 november 2011 at 8:46am —

Prikbord (1 comment)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 9:02pm op 27 december 2010 zei N.Klaus...

Beste Jeroen,

Inderdaad is iedere vraag , een vraag op zich en dat kun je ook niet onder 1 noemer plaatsen. Daarom wil ik even reageren op jouw reaktie van de blog van Theo.

Vertrouwen is het belangrijkste. En provocatie KAN ook alleen maar als de persoon je vertrouwd en jij die persoon ook ten volle wilt helpen.

Mijn reaktie was ook niet bedoeld om verslaafde mensen als minderwaardig neer te zetten . Dit juist om hetgeen wat ze zelf   juist wel weten en zien en graag geholpen willen worden is soms deze aanpak juist heel bevrijdend.  Vaak is het zo jammer dat deze mensen ellelange procedures ingaan en met pappen en nathouden van bepaalde instanties de cirkel niet kunnen doorbreken.

Bedankt in ieder geval voor je toelichting

 

Nicole Klaus