Johan ter Borgh
 • 46, Man
 • Almere
 • Nederland
 • 1
Deel op Facebook
Deze content delen

De contacten van Johan ter Borgh

 • Hans Waldus
 • Marie Anne Borst
 • Lisette de Greef
 • Tiny Coens
 • Sven Wansink
 • Laiza
 • Marieke
 • Michel Ubels
 • Annette Vermij
 • Trudy van Eikeren
 • Rina van der Zwaag
 • Franka van der Helm
 • Cherryl
 • Geert van Meerveld
 • Astrid Schröduer

Johan ter Borgh's HR berichten

Personeel aantrekken en behouden

Gestart op 4 April 2013

Werken om te leven of leven om te werken?

Gestart op 10 November 2012

20 seconds of just embarressing bravery
2 reacties

Eerste bericht geplaatst op . Laatste reactie door Johan ter Borgh 20 September 2012.

 

De pagina van Johan ter Borgh

Laatste wijziging

HR-bericht van Johan ter Borgh

Personeel aantrekken en behouden

Personeel aantrekken en behouden met de ABC+W2 formule Werknemers piekeren er in deze periode van economische crisis niet over om hun baan op te zeggen en een andere baan te gaan zoeken. Maar voorspellingen van de arbeidsmarkt vertellen dat het over een aantal jaren moeilijk zal zijn om goed geschoold personeel aan te…Bekijk meer
4 April 2013
Johan ter Borgh heeft gereageerd op Rolf Baardas HR nieuwsitem Ongevraagd advies voor Capgemini
"Na het lezen van het stuk kwamen er bij mij wat vragen omhoog zoals: wat gebeurd er bijvoorbeeld met het recht op ww wanneer een medewerker instemt met een salaris verlaging ivm de crisis en toch na vier maanden ontslagen wordt?"
17 Januari 2013
HR-bericht van Johan ter Borgh

Werken om te leven of leven om te werken?

Werken om te leven of leven om te werken? Het is een vraag waar veel werknemers mee worstelen en daarmee ook een actueel probleem voor managers en HR-medewerkers. Werkt iemand met tegenzin om in zijn onderhoud te voorzien, of heeft iemand plezier in zijn werk en gaat hij elke ochtend fluitend naar kantoor? Vanzelfsprekend is werken noodzakelijk, maar tegelijkertijd moet een werknemer gestimuleerd worden en het gevoel hebben van meerwaarde te zijn en iets te bereiken met zijn werk.Is deze vraag…Bekijk meer
10 November 2012
Johan ter Borgh heeft gereageerd op Michel den Daas's HR bericht 'CV maken: hoe scoor ik met mijn CV?'
"Beste Leon, Ik denk ook niet dat lukt om in een blog helemaal volledig te zijn. Je kunt boeken vol schrijven over solliciteren en de wijze waarop je je cv opstelt. Ik zelf ga altijd voor relevantie en persoonlijkheid. Hoe is jouw ervaring hiermee…"
8 November 2012
Johan ter Borgh heeft gereageerd op Miriam Teunissens HR nieuwsitem De kracht van het speeddaten bij de selectie van sollicitanten
"Hoi Miriam, dit is echt een top idee. Ik hoor van mensen die ik als loopbaancoach begeleid vaak dat zij gefrustreerd raken van het niet krijgen van een uitnodiging. Het selecteren op slechts een brief of cv is een hele koude procedure. Op deze wijze…"
11 Oktober 2012
Johan ter Borgh heeft gereageerd op Johan ter Borgh's HR bericht '20 seconds of just embarressing bravery'
"Leuk om te lezen dat de film jou ook verrast heeft. Die 20 seconden heeft mij al een paar keer het vertrouwen opgeleverd om ergens direct actie op te ondernemen. Johan"
20 September 2012
Nathalie de Held heeft gereageerd op Johan ter Borgh's HR bericht '20 seconds of just embarressing bravery'
"Ja, ik was verrast door de film, mooi! Ik probeer die 20 seconden te onthouden voor als ik het eens nodig heb. Nathalie"
18 September 2012
Johan ter Borgh heeft gereageerd op Stephan van Gelder's HR bericht 'Wat vinden jullie van social media toestaan op de werkvloer? Toestaan of niet?'
"Ik vind deze vraag niet makkelijk te beantwoorden. Aan de ene kant kan je als werkgever waarde hechten aan de mogelijkheid voor je medewerkers om via de sociale media zijn of haar contacten te onderhouden. Aan de andere kan is er natuurlijk een…"
7 September 2012

Profiel informatie

Bij welk bedrijf ben je werkzaam?
ter Borgh Coaching
Webadres bedrijf:
http://www.terborgh.com
Aantal werknemers werkzaam bij bedrijf
1
In welke bedrijfstak ben je werkzaam?
Overige bedrijfstakken, Zakelijke dienstverlening
Functie
Directeur/Eigenaar
Indien anders, vul hieronder uw functie in:
Personal Coaching, Sales Coaching
Is dit een leidinggevende functie?
Nee

Prikbord (8 comments)

Je moet lid zijn van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van HRbase - grootste HR netwerk van Nederland

Om 9:37pm op 20 juni 2011 zei Jacco van den Berg...
Johan,

Als je mij jouw emailadres mailt, ontvang je de artikelen over de transactionele analyse.

Jacco
info@vandenbergtraining.nl
Om 4:50pm op 8 september 2010 zei Tiny Coens...
Beste Johan,
Het heeft "even" geduurd voordat ik jouw uitnodiging heb geaccepteerd.
Wist eerst niet zo goed wat ik met HR base zou willen maar ik begin nu meer en meer te kijken en ook te reageren op HR base.
Groet Tiny
Om 11:14pm op 29 mei 2009 zei Paula...
Hi Johan,

Misschien is het voor mij ook wel weer eens handig om me wat meer te verdiepen in hr base...long time, no see zegmaar. Ik ben redelijk actief op linked in, ook daar kun je weer lid worden van groepen (zoals hr base volgens mij ook) dus dan heb je weer meerdere netwerkjes in een; anders wordt het ook zo'n wirwar aan netwerken waar je lid van bent. Hyves, Twitter, LinkedIn, HR base, Facebook, etc.etc. Maar Linked In vind ik steeds leuker en ben er ook steeds meer mee bezig; zo ontdek je iedere keer weer wat nieuws. Dus een echte aanrader!

Je werkzaamheden klinken interessant. Zeker het begeleiden naar het best haalbare resultaat en de afgesproken doelen in een POP.

Ik werk bij Finance Ventures. Wij zijn een financieel interim management bureau en werken uitsluitend samen met ZZP'ers. Hoger opgeleide Financials plaatsen we op verschillende soorten opdrachten bij vele opdrachtgevers (denk aan banken/verzekeraars, overheden (centraal en decentraal), productiebedrijven, zorgsector...bedenk het maar). Een paar steekwoorden van functies die we regelmatig invullen: controller, finance manager, business analyst, CFO, projectcontroller. Mijn collega's zijn meer bezig met de werving- en selectietrajecten dan ik; al heb ik ook een aantal keren me hiermee bezig gehouden. Mijn werkzaamheden spitsen zich voornamelijk toe op de backofficewerkzaamheden en begeleiding/ondersteuning bij deze trajecten.

Bij Finance Ventures ben ik afgestudeerd en heb een boekje geschreven over de ontwikkelingen in de vacaturemarkt. Zodoende ben ik ook op HR base terecht gekomen. Als je het leuk vindt om te lezen, kun je het boekje kun je vinden via: http://www.financenetwerk.nl/articles/show/Ontwikkelingen-in-de-vacaturemarkt

Daarnaast ben ik werkzaam voor Finance Netwerk (www.financenetwerk.nl). Deze website biedt alle informatie die interessant is voor financials. Nieuws, columns, artikelen, vacatures (vaste banen en interimprojecten), en masterclasses. De masterclasses organiseer ik van A tot Z (www.financenetwerk.nl/masterclass) en dat is ook echt 'mijn ding'.

Maaaaar...nu ga ik heerlijk genieten van een welverdiend Pinksterweekend.

Lange mail, maar hoop dat je het leuk vindt te lezen.

Groeten, Paula
Om 12:21pm op 28 mei 2009 zei Cherryl...
Beste Johan,

Bedankt voor het toevoegen..Ik kijk even rond wie al deze HRM'ers zijn..

Groet,
Cherryl
Om 4:13pm op 27 mei 2009 zei Rik Lohman...
Hoi Johan, leuk initiatief, wellicht eens een meeting regelen met de Almeerders,
greetz Rik
Om 3:38pm op 27 mei 2009 zei Amal...
Hallo Johan,

Mijn naam is Amal Kaluf.
Bedankt voor het toevoegen.
Kom een keertje gewoon gezellig langs op ons kantoor Demah in Almere.
Praten even we bij over coaching en Human Developement.
Groet,
Amal
Om 3:19pm op 27 mei 2009 zei Annette Vermij...
Hallo Johan,

Ik heb je toegevoegd aan mijn contacten. Leuk om een netwerk van HRmensen in Almere te hebben!

groet,
Annet
Om 2:43pm op 27 mei 2009 zei Paula...
Beste Johan,

Dank voor je uitnodiging op HR base. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment niet veel doe op HR base, maar jou uitnodiging was wel een soort reminder dus eens kijken of ik dat weer op ga pakken.

Zelf ben ik meer actief op Linked In. Ik ben zo vrij geweest je even op te zoeken op Linked In, maar daar kon ik je niet toevoegen aan mijn contacten. Uiteraard staat het je vrij om me daar even toe te voegen! Leuk.

Op watvoor gebied verzorg jij coaching? Moet ik dan denken aan HR-managers/-medewerkers of juist mensen die op zoek zijn naar een baan of in een baan zitten en veel te maken hebben/krijgen met HR?

Groeten,
Paula